Söyleşi

Carsten Höller: “Öngörülmeyeni Ortadan Kaldırma Konusunda Çok Başarılı Olduk”

Sanatçı, Fondation Beyeler ziyaretçilerinin uçma sanatını öğrenmelerine (en azından rüyalarında) yardımcı olmak için bir MIT biliminsanıyla birlikte çalışıyor.

Koleksiyonerlikten Kültür-Sanat Vakfına Uzanan Bir Yolculuk

Kültür-sanata verdiği desteklerle son dönemde öne çıkan Hitay Vakfı, Emin Hitay’ın 2019’da başlattığı bir oluşum. Hitay’la koleksiyonerliğinden vakfa uzanan yolun dönüm noktalarını konuştuk.

Osman Sezener: “Mutfaklarımızda 0 km Ürün ve ‘Sıfır Atık’ Felsefeleriyle Çalışıyoruz”

KITCHEN’in Michelin yıldızlı şefi Osman Sezener ile kariyeri, sürdürülebilirliği ve yaratıcılığı besleyen formülleri ve gastronominin sanatla olan kesişimi üzerine konuştuk.

Pipilotti Rist’in Ev İçi Ormanları

Pipilotti Rist’in Doha’daki Fire Station’da gerçekleşen son sergisi Electric Idyll (Elektrikli İdil) ev içi alanların doğayla harmanlandığı, büyülü bir interaktif sergi. Rist’in sanatını ve hem eski hem yeni işlerini, serginin küratörü, New Museum’un artistik direktörü Massimiliano Gioni’yle konuştuk.

Şafak Şule Kemancı: Var Olmanın Radikal Eylemi

Organik ve protest işler üreten Şafak Şule Kemancı, queer sanatı sadece başkaldırı olarak değil aynı zamanda var olmanın coşkusunu yansıtan bir kutlama olarak da ele alıyor.

Doğanın Parçalarını Porselende Birleştirmek

Sanatında porselenleriyle kendi habitatını yaratan Melis Buyruk, “Habitat – Kalila wa Dimna” işiyle Abu Dhabi Louvre Müzesi’nin kalıcı koleksiyonunda yer almayı başardı. Sanatçıyla bu süreci, Habitat serisini ve işlerini konuştuk.

Art Basel'in Yeni Direktörünün Gözü Fuarın "Nesilsel Dönüşümünde"

Saygıdeğer marka, gece mekanı ve açık hava Parcours bölümünün yenilenmesi ile imajını tazelemeye çalışıyor.

Türk Hamamında Paulin Paulin Paulin Yankıları

Paulin Paulin Paulin (PPP) markasının yaratıcısı Pierre Paulin’in eşsiz parçaları, geçtiğimiz ay Osmanlı dokularının eşliğinde Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda koleksiyonerlerle buluştu.

Kâmil Fırat: “Yolun Tanıklığına Tanıklık Etmek”

Kâmil Fırat’la G-art Gallery’de 27 Şubat-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen son sergisi YOL vesilesiyle fotoğraf sanatı ve sanatçının 1970’lerden beri süregelen üretimi üzerine konuştuk.

Sakhalin İstanbul’un Michelin Yıldızlı Şefi Vladimir Mukhin: “Yemek Yapmak Benim İçin Sanatla Eşdeğer”

Köklerinden aldığı yetenekle son 100 yılın yıldız şefleri arasına giren Vladimir Mukhin, Sakhalin İstanbul’un marka şefi olarak iddialı lezzetlere imza atıyor. Şaheserlerin deneylerle ortaya çıktığını söyleyen Mukhin’le Sakhalin İstanbul’un sanatla olan bağını ve Rus-Türk mutfaklarının benzer yanlarını konuştuk.

Doğu ile Batı’nın Ötesine Geçen Bir Anlatı

CIF’in 5. yılında Venedik’te gerçekleştirdiği ilk sergisinde Tomokazu Matsuyama sanat severlerle buluşuyor. Çağımızın sembollerini sanat tarihiyle bir araya getirdiği büyük ölçekli, canlı tablolarıyla tanınan sanatçıyla yaptığımız söyleşide Doğu ile Batı’nın ötesine geçen sanat pratiğini konuştuk.

Göksu Kunak’la Söyleşi: Bir “Kaza (ve Teori) Müzesi”

Göksu Kunak’la İstanbul’da, Pilevneli Galeri’de açtığı ilk kişisel sergisi Geçmiş Masumiyet vesilesiyle sanat, politika, kazalar, 90’lar, teknoloji, performans, beden politikaları, teoriler ve diğer şeyler üzerine konuştuk.

Güneş Terkol: Hayal ve Hakikat Arasında Dalgın Dalgalanmalar

Bu sene 60. Uluslararası Venedik Bienali’ne davet edilen Güneş Terkol, kendisine hiç de yabancı olmayan bienalin Foreigners Everywhere (Yabancılar Her Yerde) temasını iki pankart işiyle taçlandırdı. Terkol’la sanatını, atölyelerini, Venedik Bienali’ndeki işlerini konuştuk.