Elif Onay

Kültür-Sanatın Sezonu Yok

Ege ve Akdeniz’in turistik beldeleri, yaz aylarında başlayan kültür-sanat etkinliklerini sonbahara kadar uzatarak bölgedeki kültürel hareketliliği “sezon dışı”na taşıyor.

Müzelerin Parti Ajandası: Little Simz Tate Modern Lates'in Ağustos Ayı Küratörü Oldu

Ödüllü müzisyen ve yeni kuşağın güçlü sesi Little Simz, Tate Modern’in ayın son cumartesi günü gerçekleşen "Tate Modern Lates"in bu ayki kürasyonunu üstleniyor. Tate Modern’in yanı sıra diğer müzeler de, ajandasında müzik etkinliklerine ve partilere yer veriyor.

Tasarımda Reenkarnasyon: Yeni Nesil Moda Oluşumu Alt-Üst

İleri-dönüşüm ve sürdürülebilirlik tasarım felsefesini farklı disiplinlerden tasarımlarına uygulayan, yeni nesil moda oluşumu Alt-Üst’le geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Logbook One isimli arşivsel pop up sergisiyle ilgili konuştuk.  

Osman Sezener: “Mutfaklarımızda 0 km Ürün ve ‘Sıfır Atık’ Felsefeleriyle Çalışıyoruz”

KITCHEN’in Michelin yıldızlı şefi Osman Sezener ile kariyeri, sürdürülebilirliği ve yaratıcılığı besleyen formülleri ve gastronominin sanatla olan kesişimi üzerine konuştuk.

Zamanın Ötesine, Köklerimize ve Kolektif Benliğimize Yolculuk: Emanet

Vuslat’ın Tophane-i Amire’de Ebru Yetişkin küratörlüğünde açılan Emanet sergisi, yaşamın döngüselliği içinde birbirimizle olan ilişkimize, zamanın ötesine taşan toplumsal hafızamıza ışık tutuyor.