kitap önerileri

Ayın Kitap Seçkisi: Ağustos 2024

Yakın zamanda yayımlanan kitaplardan oluşan “Ayın Kitap Seçkisi” bölümümüze hoş geldiniz. Çoğunlukla sanat odaklı olsa da genel olarak radarımıza takılan kitaplar, yayınevlerinin anlatımıyla her ayın son çarşambası sizlerle olacak.

“İyi” Yazarların “Kötü” Arkadaşları: Güvenilmez Anlatıcılar

Çağla Özbek’in kaleme aldığı Ses, Zift, Vitrin, edebiyata ait bir yöntemi görsel sanatlar bağlamında yeniden ele alarak iki disiplinin de aracılık ettiği çokseslilik ve özgürlük hayalini güvenilmez anlatıcıların doğurganlığı üzerinden inceliyor.

İnadın Direnişi

John Berger'ın Sanatla Direniş adlı kitabı, sanatın toplumsal ve bireysel mücadeledeki rolünü keşfetmek için bir kılavuz niteliğinde. Sırma Köksal, Cüneyt Arkın’dan mağara resimlerine, Berger'ın analizleri üzerinden sanatın evrensel diline insanın varoluşsal direnişinin nasıl yansıdığını ele alıyor.

Siyah Poşet Kitap Kulübü

İSTANBUL - Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi 20 Nisan 2024, 11 Mayıs 2024, 1 Haziran - 13:00

2023'ü sanat dünyasından önerilerle uğurluyoruz

2023 yılını, sanat dünyamızdan değerli isimlerin önerileriyle uğurluyoruz. Ahmet Rüstem&Hakan Sorar, Begüm Khan, Burçak Bingöl, Cem Yılmaz, Ebru Ceylan, Emre Zeytinoğlu, Gündüz Vassaf, Kalben, Selman Nacar, Yekta Kopan ve Yeşim Özsoy’a 2023 yılı boyunca onları en çok etkileyen, kendilerine ilham veren ve The Art Newspaper Türkiye okuyucularına tavsiye etmek isteyecekleri eserleri sorduk.