Gastronomi
Osman Sezener: “Mutfaklarımızda 0 km Ürün ve ‘Sıfır Atık’ Felsefeleriyle Çalışıyoruz”
KITCHEN’in Michelin yıldızlı şefi Osman Sezener ile kariyeri, sürdürülebilirliği ve yaratıcılığı besleyen formülleri ve gastronominin sanatla olan kesişimi üzerine konuştuk.
Sakhalin İstanbul’un Michelin Yıldızlı Şefi Vladimir Mukhin: “Yemek Yapmak Benim İçin Sanatla Eşdeğer”
Köklerinden aldığı yetenekle son 100 yılın yıldız şefleri arasına giren Vladimir Mukhin, Sakhalin İstanbul’un marka şefi olarak iddialı lezzetlere imza atıyor. Şaheserlerin deneylerle ortaya çıktığını söyleyen Mukhin’le Sakhalin İstanbul’un sanatla olan bağını ve Rus-Türk mutfaklarının benzer yanlarını konuştuk.
Nobu Londra'nın kurumsal pasta şefi Regis Cursan ile mutfakta yaratıcılığın arka planı
Robert de Niro ve Japon şef Nobu Matauhisa’nın ortaklığıyla tanınan dünyaca ünlü Japon restoranı Nobu, İstanbul adresinde kurumsal pasta şefi Regis Cursan’ı ağırladı. Otuz yılı aşkın pastacılık deneyimiyle farklı ülkelerin mutfak kültürlerine odaklanarak imza tarifler geliştiren şef Cursan’la mutfakta yaratıcılığın arka planını konuştuk.