İş Sanat Resim Heykel Müzesi
Cumhuriyet Ressamlarımızın İzinde: 20 Nisan'daki atölyede çocuklar Cumhuriyet'in ilk kurulduğu dönemin sanat sahnesi, zamanın temsilcisi sanatçılarla tanışarak keşfetti. Batı Sanatı, Türkiye'nin kültürel ve coğrafik yapısı göz önünde bulundurularak yorumlandı.
Sanatçı Şapkaları Atölyesi: Atölye'ye katılan çocuklar Feyhaman Duran'ın resimlerini renk uyumu, kompozisyon ve detaylara dikkat ederek incelediler. Resimlerden aldıkları ilhamla renkli ve özgün şapkalar tasarladılar.
Kartpostal Atölyesi: 23 Nisan'da gerçekleşen atölyede Resim Heykel Müzesi eserleri çocuklara tanıtılıyor. Çocuklar da eserlerden aldıkları ilhamla bayramla ilgili düşüncelerini kendi tasarladıkları kartpostallara aktarıyor.
Renkli Kapılar: Çocuklar Resim Heykel Müzesi'ndeki "Türk Resmini İzlemek" sergisini inceleyor ve "Bodvi Apartmanı Anısına" eserine odaklanıyor. Öğrendiklerinden hareketle kendi kapılarını tasarlamaları için cesaretlendiriliyorlar.
Benim Kumbaram: Atölyeye katılan çocukların "Kumbaralı Çocuk" eserinden yola çıkarak, İş Bankası'nın kumbara ikonuna paralel bir şekilde kendi kumbaralarını tasarlamaları bekleniyor.
Renklerin Dansı: Atölye katılımcıları çocuklar Türkiye'nin ilk kadın ressamlarından Fahrünnisa Zeid'in "Mevleviler" isimli eserinden hareketle temel renkleri ve alternatif öğrenme şekillerini yeniden keşfediyor.
Şehirde Kutlama Var: Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin koleksiyonunda yer alan sanatçıların şehir hayatını konu alan resimleri çocuklarla birlikte incelendikten sonra çocuklar, mukavva şablonlar üzerine hayal ettikleri 23 Nisa kutlamasını, kendi mahallelerini düşünüp resmediyor.
Suluboya Atölyesi: İstanbul'un Bahar Çiçekleri: Atölye katılımcıları çocuklardan “İstanbul’un Çiçekleri” temasıyla sergi turu yaptıktan sonra kendi çiçeklerini resmetmeleri isteniyor.
İstanbul Modern
Müzede Oyun Çocuk Şenliği: “Müzede Oyun” sergi turları kapsamında, resimlerden çıkmış ve sergide kaybolmuş kahramanlara katılımcı çocuklar, kendilerine verilen harita ve bulmacalar aracılığıyla yardım ediyor.
Renk Atölyesi: Katılımcı çocuklar atölye boyunca böğürtlen, kahve, zerdeçal ve kına gibi doğal malzemelerden ürettikleri renklerle resim yapmaya teşvik ediliyor.
Sanat Alanı: Sanat Alanı'nda çocuklar aileleriyle birlikte kolaj çalışmaları üretecekler. Tamamlanan işler ise etkinliğe ayrılan özel alanda sergileniyor.
Oyuncularla Kitap Okuma Etkinliği: İstanbul Modern Kütüphanesi'nde Aslı Tandoğan ve Akasya Asıltürkmen çocuklar ve aileleriyle buluştu. Program kapsamında müzenin "Fehrelnissa Zeid" ve "Müzede Ne Var?" kitaplarının okuması ve canlandırma oyunlar gerçekleşiyor.
Arter
Gez, Bak, Çiz: Rehber ekibiyle gerçekleştirilecek sergi turunda 6-9 vee 7-11 yaş aralığındaki çocuklar Arter'in güncel sergilerini keşfetme şansına sahip olacak. Sergilerden aldıkları ilham ışığında çocukların kendi üretimlerini yapması program kapsamında destekleniyor. Sergi turları 6-9 ve 7-11 olmak üzere iki ayrı grup turunda gerçekleşiyor.
Müze Gazhane
Müze Gazhane, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda birçok etkinliğe bünyesinde yer veriyor. Sosis balon ve yüz boyama, sirk gösterileri, oyun alanları ve bando ve dans gösterileri gibi eğlence etkinliklerine ek olarak, dans ve bando gösterileri, caz dansı ve felsefe üzerine atölyeler de gerçekleşiyor.