Karen Arakel, Roman Babakhanian, Mehmet Resul Kaçar, Roman Kakoyan, David Martirosyan, Sergey Narazyan ve Arthur Tonakanyan’ın işlerinin yer aldığı sergi, doğa ve insan arasındaki karmaşık ve sömürü üzerine kurulu olan ilişkiyi incelenirken, doğanın kendini iyileştirme sürecinde insanın ayak izlerinin yok olma serüveni tasvir ediliyor.
Doğayla ilişkimiz ve ekosistemin üzerindeki derin etkimiz hakkında düşünmeye çağıran bu davet, bize insanın var olmadığı bir dünyanın resmini çiziyor. Sergi, olası çevresel tehlikeleri bağırarak bize anlatmaya çalışmaktansa, bir anı defteri formunda doğanın biyografisi olarak gösteriyor. Medeniyetin ve binlerce yıl boyunca doğaya karışmayan kalıntıların izini sürerken, doğanın kendine ait olanı geri aldığı ve insanlığın deneyimleyemesinin mümkün olmadığı bir ütopyada kendimizi buluyoruz.
Sergi bağlamında kurgulanan alternatif gelecek üç ana tema altında bir araya geliyor; sanayileşme, tüketim toplumu ve antroposantrizm. Bu temalardan arınmış bir gerçeklikte ‘Doğa’nın ve ‘Dünya’nın gördüğü rüyayı görüyor, kabusların ve düşlerin birlikte varolduğu bir hayata sürükleniyoruz.
- Sonrası: İnsan İzlerinin Çözülüşü, 14 Mart - 5 Mayıs tarihleri arasında Galeri 77’de görülebilir.