Bağımsız sanatçılar ile çalışan ve sanat projeleri üreten ArtRedCo, 6 Mart-6 Nisan tarihlerinde, Cihangir’deki Ark Kültür’de, Susan Sontag’ın ikonik sözünden ilham alan Günümüzde her şey bir fotoğrafta sona ermek için vardır başlıklı karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Beral Madra'nın üstlendiği sergide, 22 sanatçının fotoğraf temelli 28 eseri dijital çağda fotoğrafın toplumsal, kültürel ve siyasal etkilerini derinlemesine sorgulamak üzere bir araya geliyor.
Günümüzde her şey bir fotoğrafta sona ermek için vardır, Koluman’ın ana desteğiiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne vurgu yaparak Yanındayız Derneği’nin sosyal sorumluluk partnerliğiyle gerçekleştiriliyor.
Sergi, fotoğrafın toplumsal yapıyı, ideolojiyi ve kültürel değişimi yansıtan güçlü bir iletişim aracı haline geldiğine vurgu yaparken, fotoğrafın dönüm noktasına gelme sürecini ve görsel kültürdeki dönüşümü mercek altına alıyor.
Susan Sontag, fotoğrafın gücünü ve etkisini yalnızca bir sanat formu olarak değil, aynı zamanda toplumları şekillendiren, bilgi ve ideolojileri yayma gücüne sahip bir araç olarak da ele alıyor. Özellikle kadınların toplumsal rollerini ve deneyimlerini dile getiren çalışmalarıyla, Sontag'ın fotoğrafın toplumsal cinsiyetle olan ilişkisini sorguladığı eserleri, bu serginin içeriğiyle de paralel bir şekilde ilerliyor. Sontag’ın “fotoğraf, her şeyin bir son bulması için var,” sözünü, toplumsal ve cinsiyetçi dinamiklerin görsel biçimle nasıl temsil edildiğine dair bir yorum olarak ele alan ve bu çerçevede şekillenen sergi, Sontag’ın fotoğraf sanatına dair geliştirdiği bu derin bakış açısını, kadın sanatçılar ve fotoğrafçılar üzerinden de sorgulamayı amaçlıyor.
Yeşim Ağaoğlu, Halil Altındere, Ani Çelik Arevyan, İlgen Arzık, Laleper Aytek, Zeynep Beler, Ali Borovalı, Canan, Ferhat Özgür, Emine Ceylan, Orhan Cem Çetin, Sinem Dişli, Zeren Göktan, Gül Ilgaz, Ali Kabaş, İbrahim Karakütük, Şükran Moral, Esra Özdoğan, Alp Sime, Lale Tara, Cansu Yıldıran ve Cemre Yeşil sergide yer alan isimler arasında.