Selen Ansen küratörlüğünü üstlendiği sergi, sanatçının farklı dönem ve serilerine ait heykellerini, atölyesindeki üretim süreçlerini belgeleyen nesneler ve malzemelerle bir araya getirerek mekâna özgü bir kurgu sunuyor.
Koray Ariş’in sanat, yaşam ve doğa arasında kurduğu bağları yansıtan sergi, sanatçının 1982'den bu yana Çatalca’daki atölyesinde gerçekleştirdiği çalışmalarından yola çıkıyor.
Yaklaşık 300 yapıt ve nesnenin yer aldığı sergi, heykel sanatında figür, ten, tını, hareket ve denge gibi temel temaları merkezine alarak, formlardaki dönüşümü izleyiciye sunuyor. Ahşap, taş, metal ve deri gibi farklı malzemelerle çalışan Ariş, bu sergide de malzemenin duyumsal boyutunu vurguluyor.
Kronolojik olmayan bir düzenlemeyle kurgulanan sergide, sanatçının bedensel formlara gönderme yapan soyut ve figüratif heykelleri, ses ve hareketi barındıran serileriyle bir araya geliyor. Sergi, heykel, nesne ve beden arasındaki sınırları bulanıklaştırarak, heykelin bir tür tene büründüğü bir ortaklık alanı yaratmayı hedefliyor.
Ariş’in sanatsal yolculuğunu derinlemesine inceleyen geniş kapsamlı bir yayın da sergiye eşlik edecek. Bu yayında, Selen Ansen, Francesco Albano, Sevinç Çalhanoğlu, Necmi Sönmez ve Yaşam Şaşmazer’in yeni metinleri ile Ali Akay ve Antonio Del Guercio’nun arşiv yazıları yer alıyor.