Kadın sanatının destekçisi:
Gillian Jason Gallery (Londra, İngiltere)
1980 yılında Gillian Jason tarafından kurulan galeri, günümüzün en yankı uyandıran fikirlerini ele alan ilgi çekici sergiler sunmak amacıyla farklı kuşaklardan kadın sanatçılarla çalışıyor ve modern feminizmle paralel olarak kadın sanatındaki en belirgin unsurları keşfetmek ve geliştirmek için kendi kavramlarını ortaya koyuyor.
Yenilikçi bir yaklaşım:
Wizard Gallery (Milano, İtalya)
Yenilikçi sanatçıların eserlerini sergileyen galeri, uluslararası alanda varlık gösteriyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilirlik ve uluslararası ilişkiler gibi çeşitli güncel konulara ilişkin etkinlikleri ve özel projeleriyle toplumsal değişimi yönlendiren proaktif bir rol üstleniyor.
Yaşayan bir sanat anlayışı:
OG Gallery (İstanbul, Türkiye)
İstanbul’un en genç galerilerinden OG, kendini geleneksele ve denenmiş olana karşı, değişim ve yeniliğin öncüsü olarak konumlandırıyor. Sanat teorisi, toplumsal cinsiyet, göç, yabancılaşma ve sanatsal vizyon gibi meselelere duyarlı genç nesil sanatçılara alan açıyor.
Çağdaş Çek sanatına yakın markaj:
Trafo Gallery (Prag, Çek Cumhuriyeti)
Çağdaş Çek sanatının duraklarından olan Trafo Gallery, resim, heykel, medyalar arası enstalasyonlar, graffiti, fotoğraf gibi alanlarda üretim yapan sanatçıları destekliyor. Fuara ilk kez katılan galeri, orta kuşak Çek sanatçıları keşfetmek için fırsat sunuyor.
Küresel çağdaş sanatın panoraması:
Pedro Cera (Lizbon, Portekiz)
Portekiz’in önde gelen galerilerinden olan Pedro Cera, çağdaş sanatın güncel panoramasını ve en acil sorunlarından bazılarını yansıtıyor. 25. yaşını kutlayan galeri, kuşaklar ve kıtalararası bir sanatçı kadrosunu temsil ediyor.
Sanat sahnesinde reform:
TAEX (Londra, İngiltere)
Fuarın genç TAEX amacı malzemenin ötesine geçenbir sanat topluluğu inşa etme amacıyla 2022’de yola çıktı. Sanatta heyecan verici fikirlerin peşinde reform yaratma gibi iddialı hedefleri olangaleri, sınırları aşan seçkisiyle dikkat çekiyor.
Köklü bir sanat birikimi:
Galleria Studio G7 (Bolonya, İtalya)
Fuarın en yeni fakat en köklü katılımcılarından yarım asırlık Studio G7’den yolu geçenler arasında Marina Abramović, Sol LeWitt, Andy Warhol, Giulio Paolini, Giuseppe Penone gibi isimler yer alıyor. Sanatseverlerin İtalya’daki sanat rotalarında ilk sırayı alacak galeri CI’la İstanbul’a, yanıbaşımıza geliyor.
İskandinavya’da öncü bir heykel galerisi:
GSA Gallery (Stockholm, İsveç)
1980’den bu yana çalışmalarını sürdüren GSA, uluslararası çağdaş sanata odaklanıyor. Hem köklü isimleri hem de genç sanatçıları temsil eden galeri, açık hava heykellerine ve kamu komisyonlarına özel bir alan ayırıyor. Öyle ki bugüne kadar kamusal alana birçok heykel kazandırdı.
Sanat ve toplum arasında köprü:
Callirhoë (Atina, Yunanistan)
Callirrhoë, sanat ve toplum arasındaki bağı güçlendirmek için çalışıyor. Hızla değişen dünyada ortaya çıkan yeni soruları ele alıyor ve sanatın toplum üzerindeki etkisi ile kolektif bilinç ve hafızayı şekillendirmedeki rolünü derinleştirmeyi amaçlıyor.
Medya sanatına eleştirel bakış:
bitforms gallery (New York, ABD)
bitforms gallery, yeni teknolojilere eleştirel bakış getiren yerleşik, kariyerinin ortasındaki ve yükselen sanatçıları temsil ediyor. Medya sanatının zengin tarihinden güncel gelişmelerine uzanan galeri programı, dijital, internet, zaman temelli ve yeni medya sanat formları alanlarında keskin bir bakış açısı sunuyor.
Diyalog ve işbirliği odağında:
AWC Contemporary Gallery (Dubai, BAE)
Uluslararası ve BAE yerel sanatçıları arasında bir köprü oluşturmak için kurulan AWC, sergi ve projeleriyle diyalog ve işbirliğini teşvik ediyor. AWC ayrıca anıtsal heykeller tasarlayarak manzarayı değiştirirken sanatı herkes için erişilebilir kılmak amacıyla toplumu da aktif olarak destekliyor.